9.april: Påskefestkonsert i Sandnes kirke

2. påskedag kl 20.00 blir anledning til å synge og lytte til påskesanger i Sandnes kirke.Mevirkende er Sandnes kirkekor, Elim Brass, Ane Søyland - vokal, Gro Årsvoll - orgel, Knut Egil Kristiansen - dirigent og Tom Krager - lesing av tekst.


/share/mime/48/pdf.png Last ned plakat
(Plakat_A3_v2.pdf, 1MB)


Sandnes kirkekor

Sandnes kirkekor har i alle år stått sentralt i musikklivet i Sandnes, både ved regelmessig deltakelse ved gudstjenestene i Sandnes kirke og ved jevnlige kirkekonserter. Spesielt kan nevnes Bachs "Juleoratorium", Händels "Messias", Mendelsohns "Elias", samt kantater av Bach og Buxtehude og større verk for kor og orkester av Vivaldi, Mozart og Saint-Säens. Videre har koret fremført en rekke større og mindre verk av norske komponister, samt ny og gammel anglikansk kirkemusikk. De senere årene har koret dessuten fremført kirkemusikk fra Latin-Amerika, bl.a. "Misa Campesina" fra Nicaragua og "Misa Creola" fra Argentina.


Elim Brass er tilsluttet Normisjon og kommer fra Sandnes. Korpset består av 25 musikere og er et av de mest aktive i distriktet. Dette innebærer arrangering og deltakelse på konserter og tilstelninger både i Sandnes Kulturhus, kirker og bedehus. Årlig deltar Elim Brass på påskefestkonsert i Madlamark kirke. Brass Café har utviklet seg til å bli en tradisjon, med jevnlige arrangementer i foajéen i Sandnes Kulturhus.

Elim Brass har tidligere hatt samarbeid med flere kjente lokale artister og grupper, blant annet Randi Tytingvåg, Jenny Storm Nielsen, Ingrid Kjosavik m/band, Anne Marthe Todnem, Milk'nchockolate, Torolf "Innante" Norbø, Svein Tang Wa, Gunnar Roaldkvam Olav Larsen m/band, Espen Hana, Kjell Inge Torgersen og Astri Kloster Særvoll. På siste sommerkonsert i Sandnes Kulturhus var Ytre Suløens Jass-Ensemble og Marianne Antonsen gjester.

Elim Brass feiret 50 årsjubileum i 2009. I den forbindelse hadde korpset flere konserter med gjester som Ole Edvard Antonsen, Olav Larsen & the Alabama Rodeo stars, Randi Tytingvåg og Kari Iveland.

Korpsets faste dirigent er Ingrid Graftås Fløttum.

Ane Søyland

Ane Søyland kommer fra Bryne, og går på musikklinjen ved Lundehaugen videregående skole, der hun har fordypning i sang, med spesiell vekt på jazz.
Gro Årsvoll

Gro Årsvoll er organist i Sandnes kirke. Hun har holdt orgelkonserter både i distriktet og andre kanter av landet. Hun har vært initiativtaker og spilt en sentral rolle i mange spennende og ulike musikalskeprosjekt; som jazzmesser, latinmesser, adventsmesse, korprosjekt med jazzmusikeren Georg Riedel, Bajou Blue, Concentus, musikals, temakveld/musikalske "reise", pilgrimsvandring hvor musikken har en beskrivende rolle i forhold til tema og tekster.


Knut Egil Kristiansen

Knut Egil Kristiansen er dirigent for Elim Brass. Han har tatt mastergrad i tradisjonskunst ved Høgskulen i Telemark. Han arbeider som musikklærer i ungdomskole og kulturskolen, i tillegg til å drive frilans. Knut Egil synger og spiller perkusjon i gruppa OnkelFolke som framfører arrangert folkemusikk med utgangspunkt i stoff fra hjemtraktene til musikerne i gruppa, dvs.Nordmøre, Rogaland, Vest-Agder og Buskerud. Knut Egil har tatt mastergrad i tradisjonskunst ved Høgskulen i Telemark. Han arbeider som musikklærar i ungdomskole og kulturskolen, i tillegg til å drive frilans. Knut Egil synger og spiller perkusjon i gruppa OnkelFolke som framfører arrangert folkemusikk med utgangspunkt i stoff fra hjemtraktene til musikerne i gruppa, dvs.Nordmøre, Rogaland, Vest-Agder og Buskerud.


Oppdatert:
av Jon G. Olsen - admin


Kontakt oss

Elim Brass

Gjesdalveien 10
4306 Sandnes

E-post: post(krøllalfa)elimbrass.no

Tlf: 905 25 357

Bank: 3260.05.05466 - Org.nr 987324252

Elim Brass takker sine sponsorer:

Kjosavik-gruppen:

  • Kjosavik Eiendom AS
  • Norengros Kjosavik AS
  • Straen Sykepleiesenter
  • Ryfylke Apotek AS
  • Dk-Eiendom AS
  • Flintergt. 4 AS
  • Haugaland Engros AS
  • Sola Aptotek AS
  • Hillevågsveien 87 AS